<![CDATA[MODERNI MAMMA - Blog]]>Thu, 09 May 2019 00:41:02 +0300Weebly<![CDATA[LUONNONKOSMETIIKAN SUOSIKKITUOTTEENI RUOHONJUURESTA]]>Sun, 14 Apr 2019 13:29:23 GMThttp://modernimamma.com/blog/suosikki-kosmetiikkatuotteeni-ruohonjuuresta
Olen saanut sähköpostiini muutaman toiveen, että jakaisin kosmetiikan suosikkini täällä blogissa. Kiitos posteista, niitä on ilo lukea! Postaus on tehty yhteistyössä Ruohonjuuri, Kampin myymälän kanssa. Sieltä löytyvät kaikki suosikkini liittyen kosmetiikka tuotteisiin. Punaiset huulet, raikas olo ja pehmeä iho on ollut Ruohonjuuren tuotteiden ansiota. Olen suosinut jo usean vuoden ajan Flow -sarjan arganiaöljyä kasvoilleni, sekä hiusten latvoille. Arganiaöljy on aivan parasta tällaiselle kuivuuteen taipuvalle iholle, vuoden ympäri. Huhtikuu on ollut juhlan aikaa monen asian saralla. Huhtikuuhun on mahtunut jo mieheni nelikymppiset sekä pieniä illanistujaisia ystävien kanssa. On ollut ihanaa meikata punaiset huulet ja fiilistellä kevättä. Laveran wild cherry on ollut mahtava sävy ja tuntuu huulilla niin hyvältä. Aiemmat tummemman punaiset sävyt muilta brändeiltä ovat tuntuneet kuoriutuvan huulilta pois. Tämä on yksi syy, miksi pidän luonnonkosmetiikasta ja tästä uudesta suosikki huulipunasta! Tuotteita pääset katsomaan ja ostamaan täältä: www.ruohonjuuri.fi

Arganiaöljy, Flow (50 ml) // Organic argan oil, Flow cosmetics
 
Vuodesta toiseen tämä on löytynyt peilikaapistani. Arganöljy on uudistava, ravitseva ja jättää ihon pehmeäksi. Tuote on vegaaninen ja sopii myös kuivien hiusten latvoille, kynsille, kynsinauhoille, sekä silmänympäryksille. Pidän tämän tuotteen monipuolisuudesta sekä annostelupipetistä! Täyden kympin tuote!
 
Silmien- ja huultenympärysbalsami, Flow (15 ml) // Bildberry eye contour & lip balm, Flow cosmetics
 
Luonnonkosmetiikka tuote, jossa on vitamiineja, antioksidantteja sekä rasvahappoja. Balsami on helppo käyttää ja on riittoisa. Se auttaa vähentämään turvotusta, vaalentamaan tummia silmänympäryksiä, sekä auttaa myös hidastamaan ikääntymisen merkkejä huulten ympärillä. Tuoksuu ruusunmarjalle ja on kotimainen tuote, ihanaa!

Kulmakynä, ruskea, väri 0,1, Lavera // Eyebrown pencil, colour 0,1, Lavera
 
Kulmakynässä on todella hyvä pigmentti ja tarkkaan valitut luonnon ainesosat. Tuote on ihotautilääkärien ja silmälääkärien testaama! Ihana väriä antava kulmakynä, jossa ei ole synteettisiä hajusteita, väri- tai säilöntäaineita. 
  
Huulipuna, wild cherry, väri 14, Lavera // Lipstick, wild cherry, colour 14, Lavera
 
Voimakkaan värinen, helposti levittyvä huulipuna. Tuoksuu luonnolliselta, eikä liuskotu huulilta pois. Tämä on ollut minulla vähän aikaa käytössä ja on muuten jatkossakin! Vahva suositus, jos pidät voimakkaasta väristä. Itse olen sellainen punien ja sävyjen kerääjä, mutta tämä on kaikista kokeiluistani ehdoton suosikki. Jipii, nyt sen löysin! 
  
Silkkipuuteri, 50 g // Silk body powder
 
Siis tämä hei! Toimii deodoranttina, kuivashampoona ja koko keholle, ihan mieletön tuote! Minulla on melko ohuet ja hauraat hiukset ja käytän kampauksissa kuivashampoota antamaan tuuheutta. Tämä on ylellinen ja raikas tuote ja sopii erinomaisesti paljon liikkuvalle ihmiselle.
 
MY FAVOURITE COSMETICS FROM RUOHONJUURI

These are my favourite cosmetic products from Ruohonjuuri, Kamppi -store! Red lips, fresh look and soft skin is because of these lovely products from Ruohonjuuri. I have been using for years Flow argan oil, because it is very good to my pretty dry skin and for hair also. I use argan oil from Flow cosmetics on every season time in Finland. There have been parties in April, so I have been wearing red lipstick quite often. Colour wild cherry from Lavera is very nice and it feels good. This is one reason why I like natural cosmetics so much. Ruohonjuuri is the best place to shop these lovely natural cosmetics: www.ruohonjuuri.fi
]]>
<![CDATA[TUNNELMIA, MUISTOJA JA RUNOJA]]>Wed, 10 Apr 2019 17:45:40 GMThttp://modernimamma.com/blog/tunnelmia-muistoja-ja-runoja
"Tää paikka on vähän niinku New York" sanoi ystäväni, jonka kanssa seikkailimme Helsingin itäisessä osassa. Paikka on Helsingin Arabia ja todella tuli ihania muistoja mieleen New Yorkista, jossa olen saanut nuorempana käydä kolmesti. Viimeisin matkani New Yorkissa kesti lähes kolme kuukautta, sillä siskoni asui siellä aiemmin. Olen todella New York fani. Viime matkasta sinne on jo noin kymmenen vuotta aikaa, mutta muistot ovat ikuisia. Osallistuin paikalliseen kielikouluun Queens -alueella, koska halusin tutustua myös paikallisiin ihmisiin. Muistan, kuinka harjoittelin yhtä runoa, jonka sitten lausuin ulkomuistista koko luokalle. New York on paikka, johon haluaa aina uudestaan! Onko sinulla joku matkakohde, johon haluat aina palata uudestaan? Mielelläni kuulen siitä ja voit kommentoida tai vaikka laittaa s-postia minulle.

FEELINGS, MEMORIES AND POEMS

"This place is like New York" said my friend, when he was taking me to this place in Helsinki. The place is Arabia, it is in east side of Helsinki. I really got my memories from New York, where I have been three times before. My sister lived there for a long time. Last time, when I was there a longer time, I went to the language center to study and meet local people. It was about ten years ago, but those memories are always with me. New York is place where I want to travel over and over again. What is your favourite place to travel? You can comment or put the email for me. I would absolutely love to hear! 
Tuomas Artturi Photography -sivuihin voit tutustua täältä: tuomasartturi.wordpress.com
Varjo joka olet

Juoksen pimeällä puolella, näen vain eteenpäin.
Varjot näyttäytyvät valoisaan aikaan, 
pimeän tultua niitä säikähtää. Olet siinä aina, vieressäni. 
Heilautat hiuksiani tuulessa ja teet katulampun alle kuvan,
säpsähdän.
Yritän ottaa sinut kiinni, kävelet pois muina miehinä. 
Huudan ja kiljun, vain kaiku vastaa.
Pelotan sinut pois.

Heidi Puu
The shadow you are

I'm running on the dark side, I see the front.
The shadows tell their story on daytime,
I scare them off after dark. 
You are with me, even if I cannot see you.
You swing my hair under the street lamp,
I see the whole picture now. 
I'm trying to catch you, you are walking away.
I yell, I scream,
​echo is answering. 

​Heidi Puu
You can find the Tuomas Artturi Photography here: tuomasartturi.wordpress.com/potretit/
New York, New York on my mind!
Outfit of the day

edc by Esprit // Denim shirt


Cubus // T-shirt
 
Vila // Pants

Heidi

]]>
<![CDATA[YOGA POLKUNI & LASTEN YOGAA]]>Tue, 02 Apr 2019 18:24:40 GMThttp://modernimamma.com/blog/yoga-polkuni-lasten-yogaa
Photo // Tuomas Artturi Photography
Suosittelen lasten joogaa kyllä jokaiselle lapselle! Se on hauskaa, luovaa, iloista, venyttävää, siinä ei kilpailla ja sen avulla harjoitellaan keskittymistä ja rauhoittumista. Kaveritaidot ja toisen kunnioitus ovat myös keskiössä. Mikä parasta, sitä voi harjoitella yhdessä vanhemman kanssa. On olemassa myös vauva-vanhempi joogaa, olet ehkä osallistunut? Omissa ohjauksissani käytän hyödyksi myös draama- ja musiikki- taustaani, sekä tietenkin satuja, joita kirjoittelen takataskuuni sekä rentoutus -harjoituksiin. Olen ohjannut lapsiryhmiä noin vuosikymmenen ajan ja joogaa sekä satujoogaa useamman vuoden. Oma lapseni keksii jo omia liikkeitä ja opettaa myös minua innoissaan. Ajattelen, että jooga sopii hienosti monen lajin rinnalle ja vaikka lapsenikin on kovin kiinnostunut maila- ja pallopeleistä, ei se sulje joogaa pois. Lasten jooga on kivaa!

Lapsille ohjaaminen on hyvin erilaista kuin aikuisille :) Lasten jooga -ohjaukseni alkavat aina kokoontumisella yhteen, jossa on jo jokin leikki mukana. Sen jälkeen energiaa puretaan leikkien, hippaillen tai pelaten, ja tällöin joogan elementtejä, ajatuksia tai asanoita on aina mukana. Varsinaiset liikkeet eli asanat tulevat aina leikin mukana. Joogamatot saattavat olla eri puolilla salia tai ne voivat olla kukan muodossa salin keskellä. Ryhmästä riippuen käytän menetelmiä vaihtelevasti. Ohjauksissani käytän kortteja, kuvia, musiikkia ja joskus myös soittimia. Rentoutukseen kuuluu usein satu, rentoutus -asanat, sekä mielikuva harjoitukset. Saatan antaa myös helppoja kotitehtäviä lapsille, kuten: "kerää kolme kaunista asiaa tai ajatusta kotimatkallasi ja laita ne muistiin". Uskon siihen, että lasten joogan suosio vain kasvaa, koska se soveltuu erilaisille ja eri ikäisille lapsille. Kehittelen tällä hetkellä myös omaa lasten yoga -menetelmää.

​Opiskelen parhaillaan Yin -yoga opettajaksi (RYT200) englannin kielisessä koulutuksessa ja valmistun pian kevään 2019 aikana. Aloitin joogaan tutustumisen monia vuosia sitten New Yorkissa siskoni kanssa. Sen jälkeen oli pitkä tauko ja vuodesta 2014 lähtien aloin tutustumaan taas eri jooga tyyleihin, tunteihin, work shoppeihin, jooga saleihin ja tapahtumiin. Kouluttauduin ryhmäliikunta ohjaajaksi, seksuaalineuvojaksi (SSS) ja olen käynyt erilaisia kursseja hyvinvointiin liittyen. Olen opiskellut draamaa Heo -opistossa, jossa opintoihin kuului muun muassa laulua, näyttelijän työtä, luovaa liikettä, tanssia sekä akrobatiaa. Pohjakoulutukseni on sosionomi (amk) ja minua kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi. Aloitin joogan uudelleen, koska itselläni oli hyvin pysäyttävä kokemus vuonna 2013, HELLP -oireyhtymä ensimmäisessä synnytyksessä, joka johti moninaisiin terveysongelmiin ja tasapainoa täytyi hakea pitkään. Olin varjo entisestä minästä ja kävin pohjamudissa niin fyysisten kuin henkisten oireiden kanssa. Selvisimme siitä, vaikka matka oli todella haastava. Sen jälkeen polkuni ovat johtaneet joogaan, hyvinvointiin, kirjoittamiseen, sekä elämän pienien asioiden nautintoon ja iloon. 

MY YOGA PATH & YOGA FOR KIDS

I have to say, that yoga for kids is so cool and fun! Yoga for kids is full of joy, play, fairy tales, concentration, relaxing, stretching, meditation and we don't have any competition. We are learning how to be friends and nice to each others, teamwork and team spirit. You can do yoga with your child and even with your baby, with the yoga teacher. I think, yoga for kids is good for different kids and it is good extra hobby for players as well. My child is very interested in football, ice hockey and games, but he really likes yoga as well. 

I have been teaching yoga for kids several years and other groups about decade. I use different cards, pictures, music, musical instruments, creative dancing and yoga games with kids. Teaching yoga for kids is very different than to adults, but it is really creative and playful! 

I´m studying in Yin yoga teacher training (RYT200) and I will graduate soon, yay! My yoga path is quite long, but first time I was doing yoga with my sister in New York many years ago. It took some time and i found yoga again. I was searching right yoga style for me and all kind of work shops, yoga studios and yoga people. I was studying in drama school after my bachelor of social services -degree. In drama school, we were practicing singing, acting, dancing and acrobatics and yoga as well. I got pregnant and I was middle of new and happy situation. Later on I was suffering HELLP -syndrome and it was really bad and scary situation with all kind of health problems a very long time. It took time to find me again, I was just a shadow from ex-me. We are alive, so I'm pretty happy now and I enjoy a little things now more. I was studying more later, such as sexual counseling and group exercise -education. Nowadays I'm planning my own yoga for kids -method and I write my first book. I'm really into to the holistic wellbeing, nice people and little beautiful things in life. 
]]>
<![CDATA[Suosikkituotteet Ruohonjuuresta ja kvinoasalaatti -ohje]]>Sat, 23 Mar 2019 10:22:00 GMThttp://modernimamma.com/blog/suosikkituotteet-ruohonjuuresta-ja-kvinoasalaatti-ohje
Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Ruohonjuuri Kamppi –myymälän kanssa ja olen siitä kovin iloinen! Ruohonjuuri Kamppi on kuulunut jo pitkään suosikki kauppoihini, koska heillä on monipuolinen valikoima ruoka tuotteita, eko pesuaineita, lasten tuotteita, kosmetiikkaa, gluteenittomia herkkuja, sekä paljon muuta. Pidän iloisesta hengestä, joka myymälässä vallitsee ja olen aina saanut heiltä ammattitaitoista apua, esimerkiksi muuttuneisiin ruokavalioihin liittyen. Ruohonjuuri järjestää paljon tapahtumia ja heillä on myös hyviä tarjouksia. Ruohonjuuren uutiskirje kuuluu ehdottomasti suosikki -sähköposteihini! 
 
Myymälä on keskeisellä paikalla Kampissa ja olen monet kerrat ostanut sieltä välipalaa matkalla töihin tai Porvoon bussiin. Tilaan tuotteita myös postitse. Voit nähdä linkistä, mitä kaikkea valikoimaan kuuluu: www.ruohonjuuri.fi
 
En ihmettele yhtään, että Ruohonjuuren Kampin myymälä on valittu Ruohonjuuren vuoden 2018 parhaaksi kivijalkaliikkeeksi. Onnea siitä! Myymälässä on aina mukava käydä ja heillä on aina jotain uutta, mistä en ole aiemmin kuullut. Kun astun heidän myymälään, alan kävellä paljon hitaammin, haistelen tuoksuja ja unohdan, että minulla on kiire. Sanoisin, että todella hyvän mielen kauppa!

This post is made with Ruohonjuuri, Kamppi and I´m really happy about it! The store is located in the centrum of Helsinki. You can find range of high quality, organic and fair trade products there. I really like shopping in Ruohonjuuri, Kamppi, because of the personnel! They are very nice and helpful and the products are so good for health. I usually buy organic food, gluten free- and milk free- products, natural cosmetics and environmentally friendly detergents there. 
 
If you like tasty organic food, natural beauty products and eco friendly cleaning, this is place to shop! I always slow down when I step to the shop. Ruohonjuuri is good for your health and good for your mind :) Follow the  link to the Ruohonjuuri -shop: www.ruohonjuuri.fi 
Gluteeniton kvinoasalaatti (kuudelle)
 
3 dl kvinoaa
2-3 tl kasvisliemijauhetta (gluteeniton)
5 porkkanaa
2 bataattia
1 sipuli tai 1 purjo
1 paprika
n. 200 g katkarapuja
viinirypäleitä
1 rkl kurkumaa
basilikaa
 
Huuhtele kvinoa hyvin ennen keittämistä. Lisää kasvisliemijauhe keitinveteen. Keitä noin 8 minuuttia ja lisää lopuksi kurkuma -mauste. Kuori ja viipaloi porkkanat ja bataatit ja keitä niitä, kunnes ne ovat sopivasti pehmeitä ja haarukka uppoaa niihin. Kuullota sipuli ja paprika pannulla pienessä määrässä esimerkiksi Ghee voita. Huuhtele katkaravut ja paista niitä myös hetki pannulla. Sekoita ainekset keskenään ja laita tarjoiluastiaan. Lisää lopuksi halkaistut viinirypäleet sekä tuoretta basilikaa. 
 
Itse tehty gluteeniton kvinoasalaatti on ehdottomasti yksi suosikkiruoka meillä kotona ja sen kanssa sopii myös tomaatti, aurinkokuivattu tomaatti, sekä omena. 

Gluten free quinoa salad (for six persons)

3 dl quinoa
2-3 tsp vegetable powder (gluten free)
5 carrots
2 sweet potatoes
1 onion or 1 leek
1 sweet pepper
200g shrimps
grapes
1 tbs turmeric
basil
 
Cook the quinoa around 8 minutes, add the vegetable powder to the boiling water. When the quinoa is ready, add the turmeric and mix. Cook the carrots and sweet potatoes (without shells) until they are soft enough, you can use the fork to try it. Fry the onion- and sweet pepper- pieces and the shrimps on the pan. Mix all the ingredients. Add the grapes and the fresh basil. Enjoy! 
Suosikki tuotteeni Ruohonjuuresta // My favourite products from Ruohonjuuri, Kamppi
 
Kookosmanna // Coconut manna
 
Olen aivan rakastunut kookosmannaan (kookossose) ja käytän sitä paljon smoothieissa sekä leivonnassa. 
 
Nokkosenlehtijauhe // Nettle leaf powder
 
Oikea voimakasvi, jota käytän monipuolisesti munakkaissa, viherjuomissa ja keitoissa, sekä letuissa.
 
Kvinoa // Quinoa (gluten free)
 
Ehdoton meidän perheen ruokavaliossa, koska kukaan ei voi meistä syödä gluteenia. Teen usein lämmintä kvinoasalaattia tai käytän lisukkeena. Luomua ja gluteenitonta!

Luomuhirssihiutale // Millet flakes (gluten free)
 
Teen tästä usein tuorepuuroa ja käytän leivonnassa. Uusin kokeiluni oli proteiinipitoinen ja gluteeniton jäätelö, jossa käytin hirssihiutaleita. Postaus siitä löytyy 7.3.2019 täältä moderni mamma -blogista.
 
Voelkel porkkanamehu // Carrot juice (good for stomach)
 
Maitohapatettu vihannesmehu on ehdoton suosikki jääkaapissamme. Minä ja lapseni juomme sitä säännöllisesti suoliston hyvinvoinnin tueksi ja se todella maistuu hyvälle. Lapseni sanoo usein, että otetaanpas ”porkkana shotit”.
 
Yoyo vadelma-omenarullat // Yoyo raspberry-apple candy (gluten- and sugar free)
 
Löysin tämän herkun, kun etsin sokeritonta karkin korviketta ja tämä on hauska herkku mukana tulevien korttienkin vuoksi. Lapseni kerää nyt kortteja, sekä makuelämyksiä ja mammakin näistä tykkää. 
 
Organic Shop shampoo, hoitoaine sekä hiusnaamio // Organic Shop shampoo, conditioner and hair mask
 
Kookos –ja sheavoita sisältävät luonnonkosmetiikka hiustuotteet tuoksuvat ihanan raikkailta ja minunkin takkutukkani tykkää näistä. Käytän hius naamiota nyt säännöllisesti ja kookosta vähän kaikessa. Nämä tuotteet ovat todella edullisia. 
]]>
<![CDATA[Keittiön muodonmuutos avohyllyillä]]>Thu, 21 Mar 2019 16:51:29 GMThttp://modernimamma.com/blog/keittion-muodonmuutos-avohyllyilla
Päätimme remontoida keittiöön avohyllyt sekä vaihtaa korkeakiiltoiset ovet mattavalkeiksi. Miten päädyimme tähän? Päädyimme tähän siksi, että yläkaappien ollessa vielä vanhalla paikalla, yksi kaappi ei mahtunut aukeamaan. Korkeakiiltoisissa ovissa olleet vetimet olivat todella terävät, veitsenterävät. Käyttö oli haasteellista ja varsinkin lapsen kanssa oli todellisia vaaratilanteita vetimien ollessa niin terävät. Nykyiset avohyllyt antavat pehmeyttä koko avo -keittiöön ja tuovat lämpöä kokonaisuuteen. Avohyllyt ovat tammea, jotka on käsitelty öljyvahalla. Hyllyt ovat Aku-Keittiöt Oy:stä Porvoosta, www.akukeittiot.com. Lopputulos on jopa parempi, mitä ajattelin. Vai mitä pidät? Saa vapaasti kommentoida.

Jääkaapin täytyy olla suuri ja tämä koko tässä yläpuolella on erittäin toimiva. Pakastimet ovat vielä erikseen ns. kahverissa. Jääkaapin vasemmalla puolella on harmaa New York -tapetti ja sitä ei ole missään muualla asunnossa. Vain pieni eteiseen johtava seinä on tapetoitu sillä ja se sointuu keittiön värien kanssa, jossa on hieman rosteria uunissa, liesituulettimessa ja kodinkoneissa, sekä astianpesukoneen etupanelissa. 

Olen aina pitänyt kodin suunnittelusta ja olen valinnut meille kaikki materiaalit, tapetit, maalit, laatat, pyyhekoukut, ovi-peilit ja allas-, suihku- sekä kaappi-ratkaisut. Tulen varmasti esittelemään kaikki huoneet toimintoineen täällä blogissa. Materiaalit on valittu rakennusvaiheessa ja mielestäni se on hyvä ratkaisu, koska kodista tulee silloin oman näköinen. Suosittelen itse tätä tapaa, jos kiikarissa on uudiskohde. Rakentaminen itse olisi tietenkin se unelma, vai olisiko? Meidän kohdalla puhuisin rakennuttamisesta. Pääasia on kuitenkin se, että asuu kodissa, joka on perheelle sopiva ja toimiva arjen kannalta. Tämän asunnon rakennusvaiheessa kävimme ajoittain paikan päällä. Välillä saattoi tulla puhelu oikean saumaus -laastin väristä tai peilikaapin paikasta. Kotimme on muuten paritalo.

Mieheni on muutaman kerran maininnut, että voisin opiskella sisustussuunnittelijaksi, koska mietin aina eri tilaratkaisuja kuumeisesti. Lapsena rakentelin pahvista barbi talon itse ja tein nojatuoleja jogurtti purkeista, jotka päällystin kangaspaloilla. Toistaiseksi pysyttäydyn kuitenkin nykyisissä ammateissani ja sisustan vain kotiamme. Maalaan kyllä tauluja ja teen paljon muuta luovaa, joten luova sieluni saa niistä täytettä.

Alla oleva kuva on ennen muutosta ja päällisin puolin näyttää ihan hyvälle, mutta todellisuudessa vasemmalla oleva kaappi törmäsi liesituulettimeen ja vetimet olivat vääränlaiset. Rakennusvaiheessa kaikki ei mennyt ihan putkeen ja meille piti tulla erilainen kulmakaappi ratkaisu sekä eri vetimet. Uutta kotia ostaessa täytyy olla tosi tarkkana, varsinkin rakennusvaiheessa. Muutostamme on noin viisi vuotta ja remontit eivät ikinä ole halpoja. Toteutus ja tämä projekti kuitenkin kannatti ja keittiö kutsuu nyt entistä enemmän ruoan laittoon. 

This picture is before renovation. 
The kitchen is more warm and open space than it was before. 
The new oak shelves are really nice and I like our kitchen much more now. Now I want to cook more!  
]]>
<![CDATA[Hedelmäsalaattia ja lätkää]]>Thu, 14 Mar 2019 10:58:54 GMThttp://modernimamma.com/blog/hedelmasalaattia-ja-latkaa
Kuitu- ja vitamiinipitoinen hedelmäsalaatti valmistui nopeasti luistelu reissun jälkeen. Olimme lapsen kanssa kahdestaan harjoittelemassa mailan ja kiekon käyttöä, sekä luistelemassa auringon paisteessa. En ole kovin hyvä maila peleissä, mutta innostun helposti lajista kuin lajista, joten peli sujui hyvin. Ikinä ei tiedä, mistä harrastuksista sitä itsensä vielä löytää lapsen kasvaessa. Luistelu on joka tapauksessa ihan huippua, jos aurinko sattuu vielä paistamaan. Mieheni on näissä luistelu hommissa hieman parempi, kokemusta on kuitenkin 20 vuotta pelaamisesta ja junioreiden liigatasosta. Lapseni sanoi tässä yksi päivä, että hänestä tulee jääkiekkopelaaja Jypin peliin tai rokkitähti, koska niissä saa liikkua. Ei ole omena kauas puusta pudonnut :)

Tämä helppo hedelmäsalaatti on raikas ja maistuva välipala joko yhdelle hemmotteluun tai jaettavaksi lapsen kanssa. Meillä kävi lapsen kanssa niin, että minä sain kaikki appelsiinit ja passion hedelmät. Luistelun jälkeen oli ihana saada jotain näin raikasta, joka sisältää kuituja, paljon vitamiineja ja hieman proteiiniakin. 

Hedelmäsalaatti

1 banaani
1 veriappelsiini
1 appelsiini
2 passionhedelmää
hunajamelonin paloja
kuorittuja pistaasipähkinöitä

This fruit salad is easy to do to one person or to share with the child. So fresh and good! I was skating with my kid and we had fun. It is so good to see how happy the child is on the ice. We were playing almost two hours and can´t wait to the next time. I got my skates for a mother´s day gift from my husband. My child just said that he is going to be a ice-hockey player or a rock star an adult. So sweet. 

Fruit salad 

1 banana
1 blood orange
1 orange
2 passion fruits
honeydew melon pieces
pistachio nuts


]]>
<![CDATA[Love of Porvoo]]>Sat, 09 Mar 2019 15:39:46 GMThttp://modernimamma.com/blog/love-of-porvoo
Terveisiä Porvoosta ja naistenpäivän tunnelmista! Se päivä oli täynnä hyvää ruokaa, ulkoilua, punaisia ruusuja ja juoksulenkki Hamarissa. Ohjasin vielä illalla lapsiryhmälle satujoogaa :) Porvoon vanha kaupunki on ihana levähdyspaikka kiireisen arjen keskellä ja miten siinä aina käykin niin, että jotain tulee hankittua noista söpöistä kaupoista, sen ruokakassin lisäksi. Porvoon Linnamäki on muuten kiva paikka ulkoilla lapsen kanssa. Se paikka on kuin sadusta ja näkymät sieltä Porvoon kirkolle ovat hienot <3

Greetings from Porvoo, Finland! We have such a beautiful old houses with nice colors here. Linnamäki is a nice place to go with kids here in Porvoo. You can find a nice spot there and see the church. That place is like from fairy tale and I love fairy tales <3 
]]>
<![CDATA[DIY proteiini -jäätelö mammalle ja mansikkajäätelö lapselle -gluteeniton ja maidoton]]>Thu, 07 Mar 2019 13:12:36 GMThttp://modernimamma.com/blog/diy-proteiini-jaatelo-mammalle-ja-mansikkajaatelo-lapselle-gluteeniton-ja-maidoton
Auringon välillä paistaessa hiipii jäätelö himo! Meidän perheessä lapsella on keliakia ja meillä vanhemmilla eri suolistosairaudet, joten kokeilen innokkaasti uusia juttuja keittiössä. Lapsi söisi jäätelöä vaikka joka päivä ja ihan mitä vain hän ei todellakaan voi syödä. Lapseni nimesi tämän minun "proteiini jäätelön" smoothie -jäätelöksi, koska maistuu todella smoothielle. Hän söi yhden sellaisenkin, mutta mansikkajäätelö vei voiton. Teen siis sitä hänelle jatkossakin. Piilotan tietenkin vähän puolukoita myös sekaan ;) On kyllä hyviä! 

Mansikka jäätelö lapselle
 
1 dl mansikoita
0,5 dl puolukoita
0,5 dl mantelimaitoa 
4-5 palaa vesimelonia
 1 rkl hunajaa/oman maun mukaan
 
Mamman proteiinipitoinen jäätelö
 
1 dl vadelmia
1 dl puolukoita
1 rkl kookosöljyä
3 rkl hirssi hiutaleita
2 dl kookosmaitoa 
1 banaani
 
Tee seokset blenderissä ja kaada haluamiisi jäätelö muotteihin. Laita pakkaseen valmistumaan. Loput seoksista voit kaataa pieniin shottilaseihin ja laittaa jääkaappiin välipalaa ajatellen. 
Strawberry ice cream (gluten- and cow milk free)
 
1 dl strawberries
0,5 dl lingonberries
0,5 dl almond milk
4-5 watermelon pieces
1 tbs honey
 
Protein ice cream (gluten- and cow milk free)
 
1 dl raspberries
1 dl lingonberries
1 tbs coconut oil
3 tbs millet flakes
2 dl coconut milk
1 banana
 
Use the blender and put the mixture to the ice cream dishes. I use the lovely Moomin dishes <3 Put the dishes to the freezer and wait until the ice creams are ready. Enjoy!

]]>
<![CDATA[Luonnonkosmetiikkaa kuivalle iholle - Jovely- it is so lovely ja arvonta!]]>Sat, 02 Mar 2019 20:24:58 GMThttp://modernimamma.com/blog/luonnonkosmetiikkaa-kuivalle-iholle-jovely-it-is-so-lovely-ja-arvonta
Nämä tuotteet! Jovely <3 Olen koko talven kokeillut erilaisia rasvoja kuivalle iholle ja olin jo sitä mieltä, että oikeita tuotteita ei minulle löydy. Käteni ovat varsinkin todella kuivat ja olen vuorannut kädet erilaisilla rasvoilla ja puuvilla hanskoilla yön ajaksi monet kerrat menneen talven aikana. 

Olin ystäväni kanssa käymässä "Minä olen" - messuilla helmikuun alussa ja pysähdyin ja ihastuin näihin JOVELY -tuotteisiin! Yhteistyö alkoi siitä ja tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Jovelyn kanssa. Sinulla on nyt mahdollisuus voittaa Jovelyn orkidean tuoksuinen Monoi -huulivoide seuraamalla ja tykkäämällä instan puolella jovelynaturals ja moderni_mamma. Toki voit myös kommentoida tänne blogiin, niin olet mukana. Huulivoiteita arvotaan kaksi kappaletta, jee! Voittajat arvotaan 8.3.19. 
Huulivoide on 100% luonnollinen, joka sisältää valkohilpan siemenöljyä ja monoivoita. Huulivoiteessa on orkidean tuoksu ja se sisältää mehiläisvahaa. Voide on ihanan helppo levittää ja se jättää huulet luonnollisen pehmeiksi. 

Tärkeä syy tuotteita valitessa itselle onkin juuri tuotteiden luonnollisuus, pehmeys, helppous ja luonnolliset tuoksut ja se, että lapsenikin voi niitä käyttää. Kun avasin tuotteet kylpyhuoneeseen käyttöä varten, sain samalla ihanan tuoksun ja hemmottelua aisteille. Tuotteet tehdään Eestissä ja valikoimasta löytyy muun muassa saippuat, käsivoiteet, vartalonkuorintavoiteet, öljyt, huulivoiteet, eteeriset öljyt, perusöljyt ja vartalovoit. Voit tutustua tarkemmin tuotteisiin www.jovely.ee

Voin vain kehua näitä tuotteita, koska ihoni tuntuu kuin uudelle, kun aloin käyttää Jovelyn suolasaippuaa ja  maailman parasta mandariini voidetta! Tuoksu voiteessa on SUPER, koska se tuoksuu juuri sopivasti mandariinille ja sitruunalle. Parasta näissä tuotteissa on laatu, luonnollisuus ja hinta. Iho kyllä kertoo, mistä se tykkää. Nämä tuotteet ovat ehdottomasti suosikkejani ja tiedän, että otan nämä mukaan seuraavalle matkalle, koska varsinkin ihovoiteen koko (100 ml) on juuri sellainen matkalle sopiva. 

Suolasaippuaa on halunnut käyttää myös lapseni ja se soveltuukin erittäin hyvin herkälle ja kuivalle iholle, sekä lasten iholle. Saippua sisältää shea- ja kaakaovoita, jotka kosteuttavat hyvin ihoa. Olen hyvin allerginen monelle ainesosalle, mutta nämä tuotteet ovat soveltuneet erittäin hyvin, kiitos Jovely - you are so lovely <3

Heidi

JOVELY COLLABORATION

I tested these natural cosmetics and I just love them. JOVELY products are natural and they smell very fresh. The smell comes from fruits and flowers! The products are soft, easy to use, classy and natural. I'm very allergic to different ingredients and I can happily to say, that I can easily use Jovely -products without symptoms. Even my child loved the salt-soap and you can use it with sensitive skin. Mandarin skin lotion is SUPER for my dry winter-skin and it is my favorite! This is the must product for the holiday trip. Skin lotion is very easy to use and it is so soft. It smells lemon and mandarin. Lip balm is easy to use as well and I really liked it, because you can open it easily. It leaves your lips natural. Thank you JOVELY - you are so lovely <3

Heidi

]]>
<![CDATA[Toiset meistä -satu & In the air -fairy tale]]>Wed, 27 Feb 2019 13:45:02 GMThttp://modernimamma.com/blog/toiset-meista-satu-in-the-air-fairy-tale
Toiset meistä

Toiset on tehty lumesta, pakkasesta ja puroista. Toiset sateesta, pilvistä ja joista. Jotkut on tehty auringosta, säteistä ja järvistä. Harvoissa on nämä kaikki, merikin silloin kuulee. Sateenkaari tulee silloin esiin ja valaisee väreillään koko maan ja taivaan. Kappaleet taivaalla loksahtavat paikoilleen ja meri kuiskaa:
"on uusi aika, sattumusten vuosi ei ole täällä turhaan". 
Silmäni kirkastuvat ja katson ympärilleni eri tavalla. Kutsun sinut kylään. Meri on ja pysyy, nyt vain tuulee. 

​​Heidi Puu
Horse photos by: Hestafoto / Petra Lönnqvist

​In the air 

I look up in the sky, you are the air. I can feel the heat, where are we going to meet?
You are flying with your wings, I am watching my dreams. 

Would you take me to ride, I would be on your side.
I can smell the speed, when are we going to see?

You are making thousands lines on the sky, would you take me to home, or
should I walk to the road.

​Heidi Puu

]]>